הטעויות הנפוצות בהקמת העסק
אחד מכל 3 עסקים שנפתחו יסגור את שעריו בתוך 5 שנים, ורק אחוזים מעטים ישרדו 3 עשורים ויותר - כך מגלה דוח העסקים השנתי של קבוצת אתרי הצרכנות zap group.
מאחורי כל העסקים שנסגרו או יסגרו בתקופה זו, עומדים אנשים חדורי מוטיבציה, יוזמה וחזון, שינסו לעתים פעם אחר פעם לפצח את הנוסחה ולבנות בשתי ידיים עסק משגשג.
אז איך בכל זאת ניתן לא להיות חלק מהסטטיסטיקה העגומה?
רשמנו בפניכם מס' טעויות נפוצות אשר הימנעות מהן תוכל להגדיל את הסיכוי לבנות עסק מצליח:
1. יש לי רעיון! - רעיון טוב הוא חלק חשוב מאוד בעסק אך זה לא מספיק. מוצלח כל שיהיה, הרעיון לא יצליח להחזיק את העסק חייבים להתאים לו מסגרת שלמה. ללא תשתית נכונה הרעיון לא יצ

ליח לצאת לפועל.
2. רו"ח ועו"ד זה מותרות - הקמת עסק זה דבר מורכב ורציף בבורות מסוכנים. לפעמים טעות קטנה מול אחת הרשויות יכולה למוטט עסק שנבנה בעמל רב. לכן המצאות רו"ח טוב ועו"ד מנוסה יעזרו לכם לדלג מעל בורות אלו.
3. Hey Big Spender - גייסתם את ההון הדרוש (שלכם או ממשקיעים) כל הכבוד! אל תבזבזו אותו מהר מדי. עדיף להתחיל לאט כדי לראות שלקחת בחשבון את כל ההוצאות הצפויות.
4. עבודה מהצד - אם אתם רוצים באמת להקים עסק, זה לא יכול להיות על הדרך, בשעות הפנאי.
הקמת עסק זהי עבודה במשרה מלאה (ואף יותר) ואינה מאפשרת שילוב עם עבודה אחרת.
מה שכן, אנחנו ממליצים בחום לעשות את השלבים המוקדמים (בניית תוכנית עיסקית, בחינת כדאיות, סקר שוק וכו') בזמן עבודה במקום אחר.
5. אני רק מנהל - הטעות הכי גדולה של בעל עסק בהקמתו היא, לקחת איש ביצוע חיצוני שיעשה את כל העבודה בפועל. כבעל עסק אתה חייב להיות מעורב בכל מהלך בעסק. בעל עסק חייב להחזיק בשתי ידיו את ההגה ולנווט בעצמו את הספינה. אין זה סותר להעסיק איש מקצוע אך בעל עסק חייב להיות איתו ומעורב בכל פעולה.
במידה ויש שותפים יש לעשות הגדרת תפקידים מאוד ברורות של מי אחראי על מה.