top of page

5 שאלות שאתם חייבים לשאול את עצמכם לפני שאתם פותחים עסק

החלטתם לפתוח עסק? מצוין!

שניה לפני שאתם רצים לפתוח תיק במס הנכסה ומע"מ, תענו בבקשה על חמשת השאלות הללו:

1. מה הבעיה שאתם באים לפתור? אל תחשבו על המוצר שלכם, תחשבו מה הוא בא לפתור. על איזה צורך הוא עונה. במידה ואין לכם תשובה ברורה, תחזרו לשולחן שיעורי הבית. אתם לא מוכנים עדיין לפתוח עסק. 2. מה המימון ההכרחי שאתם צריכים? שימו לב רשמתי הכרחי, לא רצוי. מה ההבדל? ההבדל הוא שבהכרחי אתם צריכים לקחת את המינימום בשביל לבחון את כדאיות העסק. הנה דוג': נניח שאתם חולמים לפתוח קונדיטוריה משלכם. אל תתחילו לחשב כבר מעכשיו כמה כסף תצטרכו עבור שכירת מקום, תנורים, אריזות וכו' תתחילו בקטן יותר. אל תשכרו חנות, שכרו דוכן, תנסו למכור לחנויות או מסעדות. תראו שאנשים באמת אוהבים את מה שאתם מכינים. לא רק המשפחה והחברים שלכם, אלא זרים שמוכנים לשלם כסף על המוצר שלכם. במקרה כזה גם אם ראיתם שזה לא ממש הולך, אין עליכם התחייבויות כספיות גבוהות מדי 3. מי עוד עושה את זה? תכירו את המתחרים שלכם. מי הם, מה הם עושים, איפה הם נמצאים, מה ההבדל בינכם. רק לאחר שתכירו אותם תוכלו באמת ליצור משהו שיבדל אתכם מהשאר. 4. מה התבלין הסודי שלכם? אחרי שהכרתם את המתחרים, אתם חייבים לבדל את עצמכם. מה הבידול שלכם? הבידול אינו חייב להיות במוצר עצמו. זה יכול להיות בכל דבר, חוויית לקוח, שירות, מחיר וכו'. הבידול שלכם יכול להיות גם באופן בו אתם חולקים את ההכנסות. למשל, אם תצהירו שאתם עסק חברתי (עם כל המגבלות שיש בחוק לגבי זה) תוכלו להבליט את זה בכל מקום. זה התבלין הסודי שלכם על פני המתחרים שלכם. העובדה שאתם עסק חברתי. 5. אילו משאבים יש לי היום? פעמים רבות אני שומע מהיזמים שאני מלווה על מה חסר להם. אני מציע שתתרכזו במה שיש לכם ואיך אתם מתכוונים לנצל את זה. לדוג', אולי אין לכם הרבה כסף לשיווק אבל יש לכם אלפי חברים ברשתות החברתיות שיכולים להיות הלקוחות הראשונים שלכם. אז כדאי שתכינו רשימה של כל מה שיש לכם:

  • רשימת אנשים שיכולים לעזור לכם

  • הון עצמי שלכם

  • מיומנויות שיש לכם ורלוונטיות לעסק

  • ציוד

ברגע שעניתם על כל השאלות הללו אתם כבר בדרך הנכונה.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page